Slider

ROWATINEX

Vesekőre, felfázásra

A Rowatinex hatása összetett: serkenti a vizelet elválasztását és kiürülését, gyulladás- és baktériumgátló, görcsoldó-fájdalomcsillapító, a túltelített vizeletet stabilizálja. A Rowatinex gyógynövényi, tisztított illóolajok keveréke. Több, mint hatvan éve hatékonyan alkalmazza nyolcvan ország húgyúti panaszok, így a vesekő és a felfázás kezelésére.

Hatása

Fokozza a vizeletelválasztást, átmossa a húgyvezetéket, amely fontos mind a vesekő, mind a felfázás gyógyításában és tüneteik enyhítésében. A Rowatinex a vese, a húgyutak nyálkahártyájának véráramlását élénkíti. A vizelet mennyiségének megnövelése mellett enyhíti a húgyutak gyulladását és elmulaszthatja, megelőzi a fertőzés kialakulását. A Rowatinex-et alkotó illóolajok között baktérium és gombaellenes hatású összetevő is van.
A Rowatinex vizelethajtó hatása a keletkezett vesehomok, vagy kisebb méretű (3-5mm) kövek spontán távozására, kimosására ad lehetőséget, ezzel esetleg megelőzhető az orvosi beavatkozás. A Rowatinex simaizom lazító hatására növekszik a folyadékáramlás, megkönnyítheti az esetleges beékelődött vesekő haladását, kilökődését a húgyvezetékben. Ez fájdalmas, görcsöt kiváltó folyamat is lehet, melyet a Rowatinex csillapít a simaizom lazításával. A vesekő haladása a húgyvezetékben fájdalmas, felsértheti a vezeték nyálkahártyáját, ami gyulladást, fertőzést okozhat. A Rowatinex gyulladásgátló, baktérium és gombaellenes hatása megelőzheti és csillapíthatja ezeket a tüneteket.
A Rowatinex (a májban az illóolajokból átalakuló glükuronsav származékok) stabilizálja a besűrűsödő vizeletben a kolloid sókat, megelőzi kicsapódásukat. A Rowatinex ugyancsak növeli a vizeletben a kálcium sók oldékonyságát, gátolja, megelőzheti a vesekő képződést.

Orvosi beavatkozás után

A nagyobb (> 3-5mm) vesekövek orvosi eltávolítása közül leggyakoribb az ultrahangos kőzúzás. A műtéti beavatkozás nélkül, külső ultrahang forrással célzottan porlasztják a követ. A keletkezett zúzalék természetes úton távozik a vizelettel. Azonban a kőtörmelékből újabb kőképző magok alakulhatnak ki, ha kiürülésük elmarad. A Rowatinex segíthet ezt megelőzni azzal, hogy növeli a vizelet elválasztását és elősegíti a kőtörmelék kiürülését, “kimosását”. Klinikai vizsgálattal igazolt, hogy meggyorsítja, így lerövidíti ezt a folyamatot. A kőzúzalék mozgását kísérő lehetséges gyulladás vagy fertőzés kialakulását is megelőzheti. Emellett a kísérő fájdalmas és görcsös panaszokat csillapíthatja simaizomlazító hatása.

ROWATINEX ÖSSZETEVŐI

Cienol, Fenkon

Baktericid, Fájdalomcsillapító, Irritációt csökkentő, görcsoldó, szélhajtó, epe- és húgyúti panaszokra, HMG CoA-reduktáz (koleszterinképzés) gátló

Alfa és béta pinén

Baktericid, fungicid, fájdalomcsillapító, gyulladásgátló, vizelethajtó

Camfén

Baktericid, görcsoldó, epe- és húgyúti panaszokra, epehajtó

Borneol

Baktericid, fájdalomcsillapító, görcsoldó, izomlazító

Anetol

Baktericid, fungicid, görcsoldó, gyulladásgátló, szélhajtó

MELYIKET VÁLASSZAM?

Rowatinex lágy kapszula / Rowatinex cseppek

A Rowatinex két gyógyszerformája: lágy kapszula és cseppben adagolható oldat.  A hatóanyagok ugyanazok, azonban az eltérő gyógyszerformák különböző helyzetekben és panaszra választhatók.

Cseppek

Mikor szedje: a gyors hatásért.

  • A Rowatinex cseppek a vesegörcsök, a fájdalom kezelésére különösen alkalmas a gyors hatása elérésére.

Adagolás: kis darabka ételre, kockacukorra cseppentve

  • napi ajánlott adag 4-5 csepp fél órával az étkezés előtt
  • vesegörcs alatt 20-30 csepp, ha szükséges ez egyszer megismételhető 20 perc múlva

Lágy kapszula

Mikor szedje: Kúraszerű kezelés

  • A bélben oldódó kapszula kíméli a gyomrot
  • Kúraszerű, tartósabb szedéskor a bélben oldódó lágykapszula kényelmes, könnyen szedhető, magunkkal vihető. A vesekő eltávolítás segítésére, a kő újraképződésének elkerülésére és orvosi beavatkozás után,a kőtörmelék, homok eltávolításának serkentésére, lerövidítésére ajánlott
  • Egyszerű felfázásra

Adagolás: napi 3×1 kapszula- fél órával étkezés előtt

MIT KELL TUDNI?

Ne szedje: A Betegtájékoztató teljes szövege elérhetőek itt: [cseppek], [lágy kapszula]

  • Ha allergiás valamelyik hatóanyagra, vagy segédanyagra.
  • Vese- vagy májelégtelenség esetén

SZAKMAI ANYAGOK, CIKKEK, HATÁSTANULMÁNYOK:

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Az rowatinex.hu oldalon megjelenő információk tájékoztató jellegűek és nem helyettesítik a szakszerű orvosi tanácsadást, ezért kérjük, hogy a betegséggel kapcsolatos kérdéseivel valamint panasz esetén forduljon kezelőorvosához!